הבלוג של רון חולדאי התעורר לחיים ופורסם בו מאמר ארוך של איזה אחד זיו תדהר, לא יודעת מי זה, אבל מאזכורי ההומואים המרובים עולה שהוא כנראה הומו בכיר כלשהו באיזשהו מקום. ואדריכל. וגר ברחוב סוקולוב. כישורי כתיבה וטיעון גדולים אין שם, אבל בכל זאת, סוף סוף משהו שמתיימר לפרט איזשהו משהו בעד חולדאי, אז אני חשה חובה להגיב.
ראשית, אין ספק שהדרך הטובה ביותר לנהל קמפיין היא להשמיץ את הבוחרים הפוטנציאלים המתנגדים לך, ולהציג אותם בצורה דמגוגית וחסרת קוהרנטיות הצגה מבזה ומגחיכה, שאין בה שום עיסוק משמעותי בסוגיות שמועלות או טיעון רציני שנוגע אליהן. שנית, אני יודעת שזה קצת קטנוני, אבל הדבר הראשון שקפץ לעיני במאמר המתנשא הזה היתה שגיאת הכתיב, או שמא פליטת הקולמוס, לפיה הפנתרים השחורים "המיתו על עצמם ועל ילדיהם מסכנות ונחשלות" (בינתיים תוקן, תודות לאל).
ומילא זה. שימו לב לטיעון – מדוע הפנתרים המיטו על עצמם ועל ילדיהם מסכנות ונחשלות? מאחר וסירבו להתפנות מביתם בתל אביב ולעבור, שימו לב – לנגב ולגליל "שעמדו אז בשיא פריחתם". כן, בניגוד לכל שאר העולים מאזורים דומים שנזרקו לעיירות הפיתוח, שם ה"חברים" של חולדאי לא צריכים לראות אותם, ושזכו – כמו שכולנו רואים – לתנאי דיור נאותים, עבודה מכניסה וחינוך הולם. שקר כל כך גס, טיעון כל כך איום ונורא, משקף את כל רוח המאמר, ולמעשה כמעט מייתר כל התייחסות נוספת אליו. אבל למה שאפסיק כשרק התחלתי להנות?
המאמר פותח בטיעון שחולדאי הפך את תל-אביב לעיר נהדרת (גם להומואים). כלומר, כבר בפתיחה מציג הכותב את היותו תלוש מהמציאות. אם יש משהו שלא נתקלנו בו באינספור השיחות שניהלנו עם אינספור תושבים ועוברי אורח בעיר הזאת, הוא מישהו שחושב שתל-אביב היא עיר נהדרת, או לפחות כזו שנמצאת במגמת שיפור. ואני כמובן מדברת באנדר-סטייטמנט. ורק 15% מבעלי זכות הבחירה בעיר חשבו בבחירות האחרונות שחולדאי ראוי להמשיך ולכהן כראש העיר. לרוע המזל, הם היו הרוב מ-20% וכמה מבעלי זכות הבחירה שטרחו בכלל ללכת להצביע.
בואו נמשיך. "הקמה של מגדל דירות יוקרתי אינה בהכרח פשע נגד האנושות, כשם שלא כל שימור של קופסת מגורים מתפוררת בה מתגוררים כמה אמנים או אפילו הפיכתה לגינת משחקים לכלבים מצביעה על איזו חשיבה עירונית מעמיקה וארוכת טווח". טיעון מנצח, אין ספק. אני מסכימה איתו לחלוטין. רק הקשר בינו לבין הדיון בסוגיות והצעות הפתרון שמציע, נגיד, המועמד דב חנין, שמבוססים על חשיבה עירונית מעמיקה וארוכת טווח, נעדר כאן באופן חשוד למדי.
מסר קטן לכותב המאמר – הגחכת טענה שאינך מסכים איתה או שאינך מצליח להבין אותה אינה מסייעת לטיעון שלך. למיטב הבנתי ומראה עיני, הקמת מגדל דירות יוקרתי בכל מקום שרק מתאפשר גם כן אינה מצביעה במיוחד על חשיבה עירונית מעמיקה וארוכת טווח (וזאת, למשל, בניגוד לערים מערביות מתקדמות אחרות, שבהן נקבעות הגבלות גובה לבנייה ומוקצים אזורים מיוחדים שבהם נבנים מגדלים כאלו באופן שמשתלב עם פני העיר ואופיה ומתחשב ברווחת תושביה). ואכן, אין ספק שכל הדיון בסוגיית הדיור מתמצה ברצון להקים במקום המגדלים מגרשי משחקים לכלבים או, אלוהים ישמור, שימור קופסאות מגורים מתפוררות כי איזה אמן בחר להשתין שם. נו, שויין.
ההמשך הוא אף יותר לא קוהרנטי. האיש טוען שהמעבר שלנו לנווה צדק הפך אותה ל"פוחלץ עירוני לתפארת", וממשיך בזה שהוא רוצה שנעבור ליפו ד'? איפשהו, זה נשמע קצת מוזר שמצד אחד הוא מאשים את המבקרים בצביעות ובוויתור על ענייני המולטי-קולטי, ומצד שני רוצה להמשיך את התהליך הזה והפיכת שאר שכונות הדרום ל"פוחלצים עירוניים לתפארת" תוך דחיקת תושביהם המקוריים החוצה. האיש פשוט חוזר שוב ושוב על אותם טיעונים שאנחנו מעלים, ומראה לנו שוב ושוב את הדלת, אל "ארץ חולות לא זרועה". לגבי עניין הגידול בהשקעות בחינוך ובתשתיות בשכונות הדרום וביפו בפרט, איך לומר, שמעתי דברים אחרים מתושבי אותם אזורים. אבל בעצם הם ממיטים על עצמם נחשלות, אז למה שיגידו משהו אחר.
נמשיך? זה משתפר. "העיר הזו הפכה בשנים האחרונות נחשלות מנטאלית קשה לסמל חברתי". מה? על איזו נחשלות הוא מדבר? האנשים שהוא מדבר עליהם הם אנשים שהולכים בדרך שנחשבת במדינות מתוקנות כ"נורמלית" – רוכשים השכלה, מתחילים לפלס את דרכם במעלה סולם המקצוע, נמצאים בתחילתה של דרך ששואפת לשיפור, ומוצאים את עצמם נאלצים להיאבק על זכותם (?) לחיות את החיים הנורמלים האלו. מתי הרצון לנורמליות הפך למותרות שאסור לדרשן, אני תוהה.
והוא טוען: "יש בת"א יותר מדי אנשים צעירים שיעדיפו להפגין על גובה שכר הדירה במקום לקבל עליהם אחריות ולעשות משהו מכונן באמת למען עצמם, לברוא מציאות חדשה בדומה למה שעשו ראשוני העיר העברית הראשונה" – אז הנה, אנחנו מנסים לעשות את זה, ובדמוקרטיה – במציאות, ,דהיינו – עושים את זה באמצעות שינוי שלטון. אני לא מבינה למה הוא מספר לי על בועה ויורד על תושביה, כשכל מה שהוא רוצה במאמר הזה הוא שהבועה הזאת תמשיך להתקיים, רק תצייר קצת יותר על קירות במתנ"סים ביפו, ולא חו"ח תתפוצץ ותעשה משהו במציאות, בתל-אביב עצמה, ולא ב"ארץ חולות לא זרועה" אחרת, הרחק מהעין והרחק מהלב.
אגב, לגבי הטיעון שאף מועמד לא בישר על החלטתו לעקור ללב נווה שאנן וכו' – איפה גר חולדאי? האם הוא עוקר לנווה שאנן מחר? וגם רחוב סוקולוב, למיטב זכרוני, לא נמצא בנווה שאנן. קל מאוד לדרוש מאחרים את מה שאתה עצמך לא מוכן לעשות.
הסיסמאות שהוא מדבר עליהן, "בזכות הגבלה גורפת של גובה שכר הדירה לכולם", לא מוכרות לי. לעומת זאת, סיסמאות אחרות, שמאחוריהן עומדות תוכניות שונות שיושמו בערים מערביות מפותחות רבות בעולם, מוכרות לי יותר. ההתערבות בכוחות השוק שהן מדברות עליהן אינה "הגבלה גורפת של גובה שכר הדירה לכולם", ואינה חוקי דייר מוגן מהסוג הישן. שוב, יש כאן התחמקות מדיון רציני באמצעות ניסיון פאתטי להגחיך את הצד השני תוך כדי התעלמות מהדברים הממשיים שאמר.
בדבריו על הכסף יש כמובן הטעייה גדולה. כשהוא מדבר על בתי הבאוהאוס המשופצים ברוטשילד, הוא שוכח להזכיר את העובדה שזה חלק מה"עיר הלבנה", שהוכרה על ידי אונסק"ו כ"עיר מורשת עולמית", דבר בעל משמעות תיירותית, אבל לא רק תיירותית, אלא גם כספית – תקציבי שימור מאונסק"ו וכספים מקרנות שונות. בתי הקפה וחנויות המותגים לא ממש קשורים לחברים של חולדאי, ולעיתים קרובות ממומנים, בקשיים רבים ותוך כדי התעמרויות רבות של העירייה, על ידי "עוללים שרק אתמול עזבו את עפולה". כשמדברים על "חברים" של חולדאי לא מדברים על אנשים אלו, אלא על חברים כמו ראובן גרוס.
הסוף של המאמר המבריק הזה הוא פשוט פנינה, שאין טעם לעשות איתה כלום חוץ מלהביא אותה במלואה: "יאלצו גם מתנגדיו של חולדאי להודות כי זכינו לראש עיר בעל תודעה חברתית עמוקה – "החברים" העשירים שלו דוחקים את הצעירים לשכונות הדרום המוזנח. יש בכך כדי להבטיח בטווח הארוך את צמצום הפערים בין הדרום לצפון וחלוקה הוגנת יותר של העושר המרוכז כעת בלב הכרך – וזה הרי בדיוק מה שרוצים מתנגדי חולדאי, חסידי הצדק השוויון והרב תרבותיות. לא כך?"
אם זה לא היה כל כך עצוב, הייתי בטוחה שזו בדיחה.
אגב, שאלה קטנה – כמה מהנדסי עיר היו לחולדאי במהלך כהונתו? עשיתי כמה חיפושים ונתקלתי ביותר מדי שמות שונים.
אהבתי במיוחד את אזכור הדורות לשואה במאמר החדש שלו… אבל אני חושבת שהקדשתי מספיק מילים לאיש הזה.
זיו תדהר מכה שנית
http://www.gogay.co.il/content/article.asp?id=7371
וכבר יש לו היסטוריה
ראי כאן
http://www.gogay.co.il/content/article.asp?id=2512
ותגובתי לכך
http://www.gogay.co.il/content/article.asp?id=2536
לרמן – אין לנו מחלוקת שזה המקום היחיד בישראל ששנינו מוכנים לגור בו, ושענייני דב חנין קשורים בעינינו לתקווה לקיום שפוי (מכל מיני כיוונים). אבל אחרי הרבה שנים של חיים בעיר הזאת ובמדינה הזאת, אני מעדיפה להימנע מכל המליצות. סיסמאות בחירות פה ושם זה סבבה, אבל בוא לא נגזים עם שום דבר.
מדברם = מדברים – גם עברית לא משהו
יונית, תל-אביב היא ניצוץ קטן באפלה המזרח-תיכונית. היא הדבר הכי טוב ברדיוס של 1,000 ק"מ. הדבר היחיד בעייני ששווה להילחם עליו, והמקום היחיד שאני יכול לגור בו במדינת ישראל בלי שהברגים הרופפים שלי יתפרקו לגמרי.
אחרי כל מה שאמרתי, כמובן שיש הרבה ערים יותר טובות מתל-אביב (אם כי לא הייתי משווה לניו-יורק שהיא פשוט גדולה עלינו, אלא לערים צנועות יותר כמו פורטלנד וקופנהאגן), וגם לערים שטובות יותר מתל-אביב יש מגרעות ובדברים מסויימים היא עולה עליהן, וזאת העיר היחידה שמדברם בה עברית.
תל-אביב היא התקווה היחידה שנשארה לקיום שפוי במדינת ישראל, ובגלל זה אני נאבק כדי לשפר אותה. אני רוצה שהיא תעלה לליגה של הערים האיכותיות.
דב חנין הוא אמנם לא המשיח כמו שכבר צויין, אבל הוא יכול לעזור לתל-אביב לעשות צעדים ראשונים לכיוון של הליגה של הערים המתקדמות.
מגיבי תשלום המלינים על דמוקרטיה זה דבר משעשע במיוחד.
גיל, יקירי, כשהזולת (זיו תדהר, דהיינו) ינהג בי כבוד, הוא יקבל ממני כבוד. וחוץ מזה, אני מרוגשת מעצמי ברמה הגובלת בהפרעה? what kind of talk is that?
נ.ב: איזו שתרצה. רק כדאי שתעשה מקלחת קרה לפני כן, מאחר והריגוש שהדיון הזה גורם לך לא עוזר לאיות שלך.(אגב, כשאמרתי "טרול ראוי לציון" התכוונתי לראוי לציון, לא לבדיחה הזאת).
אכן קשה התמונה הניבטת מהמראה.
טיפקטן: אם את רוצה שיקחו את הדברים שלך ברצינות (וזה הרי לא חשוב לך כי את מרוגשת מעצמך מימלא ברמה הגובלת בהפרעה) תנהגי במעט כבוד לזולת.
דרך ארץ קדמה וכו'..
נ.ב.
איזו תגובה שנונה תבוא עכשיו ?
האמת, מצבן של באר שבע, דימונה וקריית שמונה היום לא ממש מקלקל לי את התיאוריה. לשאר הגבבים האלימים שלך כאן, אין לי מה לומר אלא לחזור על מה שאמרת, הפוסל במומו פוסל, וכל מילה מיותרת. ותודה על תגובתך. אין כמו תגובות כאלו כדי ללמד אותי שאני נוגעת בנקודות רגישות.
הפוסל במומו פוסל וכל מילה מיותרת . בעעע.איזו התלהמות ערסואתית בשפה פסאודו אקדמאית.
לא התייחסת לאף אחת מהטענות שבמאמר בענייניות. פתחת באיזה הצהרה מזלזלת על הכותב באופן שהבהיר מיד שהתייחסות עיננינית לא תהיה כאן.
לא מפתיע. קצרה היריעה מלהרחיב… מספיק לציין שאת עוללה קטנה שכמוך, פשוט לא מכירה את ההסטוריה של ישראל. בשנות השבעים אכן היתה תנועה של אנשים צעירים לנגב ולגליל כי היתה שם הרבה עבודה וחינוך מתקדם. כך הגיעו אשכנזים טובים לבאר שבע, דימונה, כרמיאל, ערד , קריית שמונה. כן כאלו שהם בנים של פולנים מצפון ת"א. מקלקל לך את התאוריה? הכל קרה בזמן שהפנתרים השחורים חברייך התעקשו לחיות בזבל.
יקירתי. קצת צניעות. בעצם למה לך? יותר קל להתהלם.מביך ובעיקר עלוב…
זו תופעה חמורה של התבהמות שכולנו ניזוקים ממנה. גם הכותבת בטח מתלוננת על האלימות הנוראה.רק לא רואה שהיא מקיימת אותה הלכה למעשה.
עידן: ואם רק יורשה לי להוסיף, אז אם כבר על אופניים לבנים. 🙂
זה לגמרי מופרך לחשוב שדב חנין הוא משיח על טוסטוס לבן, ואני מניחה שאף אחד עם יותר משני נוירונים פעילים במוחו לא חושב שהשינוי צריך להתבצע תוך יומיים. אני לא יודעת מה הציפיות של אנשים אחרים מחנין. אני רק מצפה ממנו להתחיל ללכת בדרך אחרת, ולדווח לי על התקדמותו באופן שוטף. כדי להשיג את המינימום הזה במדינה הזאת (וגם זה לא בטוח), לרוע המזל, צריך להשקיע המון אנרגיה.
הגזמת. פטריק יותר מדי קוהרנטי ובעיקר מסודר בטיעוניו (והוא גם לא הזכיר פעם אחת עניינים של טורפים ונטרפים…) מכדי להזכיר את ידידנו משכבר הימים, שלומר לך את האמת – אני די מתגעגעת אליו. מזמן לא היה לי איזה טרול ראוי לציון.
עם כל הכבוד להשקעת האנרגיות, הזמן והסבלנות בקמפיין הזה, זה לא קצת מופרך לחשוב שדב חנין הוא משיח על טוסטוס לבן ושב-11.11 העיר הזאת תהיה פתאום משהו אחר, "נהדרת" אפילו? יש איזה פער לא מוסבר בין האכזבה מחולדאי לציפיות מחנין. ושלא תביני לא נכון: אני מתעב את חולדאי עוד מימיו כמנהל הגמנסיה.
אגב, פטריק עושה רושם חביב בהחלט. מזכיר לי מישהו מהעבר המשותף שלנו, אם כי בהחלט יותר קוהרנטי.
אופס, שכחתי לשים לינק לאתר עיר לכולנו.
http://city4all.org.il/
הו פטריק, אני כל כך שמחה שבאת – ציפיתי לכך בכיליון עיניים. לגבי הנ.ב. שלך, אם היית טורח לבדוק לאן אתה נכנס, ולא מתפרץ כפיל בחנות חרסינה, היית מגלה שני דברים: ראשית, התגובות כאן מתפרסמות מיד, ועוברות תהליך סינון רק אם התוכנה מגדירה אותן כספאם (לרוב קורה במקרה של ריבוי לינקים). שנית, מדיניות הבלוג כלפי מחיקת תגובות היא – רק במקרה של עבירה על חוקי מדינת ישראל.
לגבי האשמתי בהומופוביה, במקרה הצטיידתי מראש בפוסט ישן שכתבתי שמפרט את עמדותי לגבי הומוסקסואליות בצורה מאוד מפורטת. אתה מוזמן לקרוא כאן:
http://kusit3g.blogli.co.il/archives/34
התייחסותי אל מר תדהר כאל "הומו בכיר" (כינוי שאני מדביקה להומוסקסואלים אקטיביסטים בתחום הגאה, כמו למשל, להבדיל, ג'ון – האובדן החמור למין הנשי – בארומן…) נובעת אך ורק מאזכורי ההומוסקסואלים התמוהים והבלתי קשורים במאמרו, שממש אינו עוסק בהומוסקסואליות או ביחסו של ראש העיר להומוסקסואלים. התייחסותי אליו אישית נבעה ישירות מהאופן שבו מיצב את עצמו – כהומוסקסואל ואדריכל שחי ברחוב סוקולוב בת"א. לגבי הגיגול, אכן עשיתי זאת טרם שכתבתי, והעדפתי שלא להביא את ממצאי, מאחר שרובם היו דברים שקשורים להומוסקסואליות, ואת זה כבר מיצינו, ופרט לכך מצאתי גם כל מיני תביעות משפטיות שבהן היה מעורב מישהו בשם זיו תדהר, יתכן שזה הוא ויתכן שלא (בהן אחת שקשורה לתאונה ואחת שקשורה למזגן של שכנה). לגבי העיתונאי לשעבר, יופי. גם אני עיתונאית לשעבר, ורבים מחברי הם עיתונאים בפועל. זה ממש לא עושה רושם גדול על אף אחד היום. טון תגובתי נבע גם הוא באופן ישיר מטון כתיבתו של מר תדהר. מי שחש חובה ללעוג לכל טיעון שמביאים מהצד השני היה מר תדהר עצמו, ולכך התייחסתי בחלק לא מבוטל של דברי.
חבל שלא הצלחת לקרוא את ההתייחסויות הענייניות, שהיו למיטב הבנתי את ענייני הרטוריקה והטיעון והלוגיקה – די ברורות. ההצעות הקונקרטיות של האלטרנטיבה מפורטות במקומות רבים, גם כאן, ומתנהל עליהן דיון רציני יותר מההתנגחות שלך. אתה מוזמן לחזור ולקרוא את הפוסט הזה, פוסטים קודמים ודברים נוספים אליהם הפנתי בפוסטים קודמים. אתה גם מוזמן לעיין באתר עיר לכולנו. חוץ מזה, אל תעמיד אותי במרכז. אני תומכת במועמד שמציע אלטרנטיבות מפורטות שכאמור אפשר למצוא בכל המקומות האלו. אני באופן אישי מציעה להרחיב את הדמוקרטיה בעיר ליותר מ-26% הצבעה, להחליף את השלטון בצעד של דמוקרטיית grassroots, ולעורר דיון רחב ככל האפשר בסוגיות. זוהי עמדתי לגבי מעמדו ותרומתו של האזרח המשתתף במדינה הדמוקרטית, וזהו הניסיון שלי לממש אותה. אפילו באמצעות דיונים עם מגיבים מטעם.
קראתי את הדברים עד הסוף ולעומקם. ה"בועה" מלאת הלובריקנט שלי היא דור העתיד של המדינה הזאת, שחלקים ממנו מנסים בכוח לצאת מהייאוש הפוליטי ומ"מה שהיה הוא שיהיה" ומה"אין סיכוי לשינוי" ומשאר השקרים והכזבים שמספרים לנו בעלי האינטרסים. כותב המאמר קורא לי ולשכמותי להישאר בה לנצח, ורצוי לא אצלו בשכונה. נדמה לי שמי שלא קרא לעומק את מאמרו המתנשא ורווי השטנה של מר תדהר הוא דווקא אתה.
לטענתך "בשום מקום לא נאמר שמר תדהר מבקש לעבור לדרום תל אביב וליפו על חשבון תושביהם המקוריים", עלי להביא כאן שני ציטוטים מפוארים מהמאמר:
"תושבי שכונת נווה צדק, למשל, מלינים על האסון שבהקמת מגדל "נחושתן" הסמוך, אך מתעלמים משום מה מהעובדה ששכונתם היא כיום פוחלץ עירוני לתפארת – אם תרצו, השלוחה הנאמנה ביותר של רמת השרון-מערב לאחר שנדחקו באלגנטיות תושביה המקוריים של השכונה", ומספר שורות לאחר מכן: "בשנות השבעים היו אלה הפנתרים השחורים שהמיטו על עצמם ועל ילדיהם מסכנות ונחשלות כשהתעקשו להיאחז בפחונים מתפוררים בכפר שלם או בשכונת הארגזים ובכך מנעו ממשפחתם תנאי דיור נאותים, עבודה מכניסה וחינוך הולם. אלה הוצעו להם בשפע בנגב ובגליל שעמדו אז בשיא פריחתם".
ז"א, שכותב המאמר טוען שמעברם של בני טובים לשכונה מוזנחת דחקה בפועל את תושביה המקוריים, ומספר שורות לאחר מכן מסביר מדוע התושבים המקוריים של השכונות המוזנחות ממיטים על עצמם נחשלות בכך שאינם מוכנים לעבור לנגב ולגליל, כלומר – להידחק החוצה. פרט לכך, הוא אינו מסביר כיצד יתבצע מעבר כזה ללא דחיקת התושבים החוצה, משהו שאנחנו יודעים מתוך המציאות עצמה שמתרחש בכל פעם שקורה דבר כזה, מאחר ומעברם של "בני הטובים מהבועה" מוביל לעליית דמי השכירות ולעליית ערך הבתים ומשנה את אופי השכונות, לא תמיד לטעמם של תושביה המקוריים. וכן, מהכרת המציאות באמת אפשר לומר שאני למשל לא אעבור לשדרות ירושלים רק כי יש ערבי בבניין. קשה להתייחס בכלל לטיעון כל כך תלוש ומנותק. אני תוהה מדבריך מי משנינו מסתובב יותר בשכונות הדרום. אני למשל הייתי שמחה מאוד לעבור לשדרות ירושלים ולשלם פחות מאשר אני עומדת לשלם בקרוב על דירה ליד מר תדהר, אם הייתי יכולה להרגיש שהסיכוי שלי להישדד או להיאנס שם אינו גבוה בצורה בלתי סבירה (וממש לא בגלל ה"ערבים" כשלעצמם) מהסיכוי שלי לחוות את אותם שני דברים בלתי נעימים במקום שבו אני גרה היום, ואם – מאחר ואני נטולת כלי רכב – היתה לי תחבורה נגישה משם לכל מקום אחר בכל שעות היממה ובסופי השבוע. שני דברים שלא חולדאי ולא תדהר מציעים לי איזשהו פתרון לגביהם. דב חנין, לעומת זאת, מציע גם מציע.
אי אפשר להתחמק מההשקעה המסיבית בתשתיות. אי אפשר גם להתחמק מכל החשדות שעולים סביבה, ואי אפשר להתחמק מהצורה שבה היא מתבצעת ומהתזמון של חלקה. אי אפשר להתחמק מכך שאפשר היה ועדיין אפשר לעשות זאת אחרת. ואי אפשר להתחמק מכך שהשקעה בתשתיות אינה הדבר היחיד שנמצא באחריותו של ראש עיר, ואינה תנאי מספיק לבחירתו מחדש.
יפה לך באמת, גברת כוסית שואתית.
קראתי היטב את תגובתך המלומדת על המאמר של זיו תדהר. בפועל, חוץ מלמלא טור בלעג לכותב (אגב, הוא איש גלי צה"ל, עיתונאי לשעבר ואדריכל. גוגל איט) וקורטוב של הומופוביה מצידך ומצד המגיבים, לא קראתי התייחסות עניינית לדבריו.
כלומר, חובה ללעוג לכל טיעון שמביאים מהצד שני. להביא את האנטיתזה זו כבר פריביליגיה.
בפועל, מדברייך החניניים לא הבנתי מה את בעצם מציעה כאלטרנטיבה. חוץ מקונספט אני-אצבע-את-השלכת-בירוק, מה יקרה בפועל ב-12.11 אם וכאשר?
אם היית קוראת את הדברים עד הסוף ולעומקם ומורידה מעצמך איזה מעטה אחד או שניים של שנינות, היית אולי מגלה שהבועה מלאת הלובריקנט שאת וחברייך מאשימים שבה חי כותב המאמר, היא אולי הבועה שמול עינייך שלך.
בשום מקום לא נאמר שמר תדהר מבקש לעבור לדרום תל אביב וליפו על חשבון תושביהם המקוריים. להיפך. עיקר טענתו היא שאותם צעירים שמפגינים על שכר הדירה בריינס לא יחלמו לעבור לשדרות ירושלים כי יש ערבי בבניין, OMG
תסתובבי לך בשכונות הדרום ואולי תקראי קצת את התגובות מצד תומכייך שלך לכתבה בבלוג של חולדאי. תראי שאי אפשר להתחמק מההשקעה המסיבית בתשתיות. כמובן שלא כל הבעיות טופלו וכמובן שיש המון מקום לשיפור. אני מאמין שמי שהתחיל, גם יסיים.
נ.ב, אני לוקח בחשבון שהתגובה שלי לא תפורסם. כי דמוקרטיה היא עניין יחסי. אבל לפחות ניסיתי.
לרמן – תודה על האינפורמציה. לגבי תל-אביב ומעולותה, תגיד לי בכנות – עיר מעולה יחסית למה? לברלין וניו יורק או לבת ים ולוד? מבחינתי, אנחנו נאבקים כאן בתפיסה שהרע במיעוטו הוא מספיק טוב (ובכלל לא "הרע במיעוטו"), ועושים ניסוי חשוב מאוד בענייני אפשרות ה-grassroots.
שוקי – אני מצטרפת לתמיהה.
שוקיג – ?
קראתי, וגם אני נותרתי נפעם. הטקסט הזה הוא כל-כך אני-גר-בסוקולוב-ויש-לי-לובריקנטים.
שלושה מהנדסי עיר למיטב ידיעתי.
הראשון – ישראל גודוביץ' הצדיק שהקשה על חולדאי ועמד כנגדו ואף התמודד מולו (באופן חסר סיכוי לחלוטין ב-2003), ועצר במו ידיו את בניית מגדל נוה-צדק.
אחרי שגודוביץ הלך ב-2001 (לא בטוח, תבדקי), הגיע דני קייזר והוא נתן למגדל נוה-צדק ולדברים אחרים להתחיל לעוף.
ב-2004 (שוב, דורש בדיקה) הגיע מהנדס העיר הנוכחי, חזי ברקוביץ', שמעכב תוכניות תחבורתיות איכותיות וחותם על כל מגדל.
תל-אביב היא עיר מעולה, היחידה ששווה משהו באזור הקרוב, ובגלל זה אנחנו נלחמים עליה. אני עברתי לתל-אביב ב-2003 כי רציתי לגור בעיר, לא בגלל שרון חולדאי "הפריח פה את השממה" כמו שהוא מנסה להציג את זה כרגע.
את גדולתה של תל-אביב ניתן לייחס למאיר דיזנגוף, סר פטריק גדס, ולטרנד החזרה לעיר של השנים האחרונות.
זו הייתה כוונתי למען האמת, אני פשוט נזהר מזה פן תחזור ההאשמה המעייפת בבועתיות 🙂
אגב, זה הקטע הכי מגוחך בעיני – האשמות בועתיות בעקבות תמיכה בחנין. עכשיו גם בעסקי הבועה עצמה אסור לבועתי להתעניין.
אני הייתי הולכת על "יכולה להיות עיר נהדרת", או "ב-11.11 תחזור להיות עיר נהדרת"… מה שכן, במונחים ישראליים הייתי אומרת שהיא פשוט הדבר היחיד במדינה הזאת שמזכיר במשהו "עיר".
היר היר.
חוץ מהערה אחת. תל אביב היא אכן עיר נהדרת, לפחות במושגים ישראליים. זה פשוט למרות חולדאי ולא בזכותו.